ZADAR- Jedriličar Sv. Krševana Igor Marenić od danas je diplomirani inženjer geodezije. Aktualni europski prvak i treći na Svijetu u dvojcu sa Šimom Fantelom obranio je s odličnim diplomski rad o mjerenju Golfskih struja i završio svoj studij na Geodetskom fakultetu u Zagrebu vrlo dobrim.
I sve to uz vrhunske rezultata u jedrenju koje su Igor i Šime studirajući ostvarili posljednjih pet godina. Obojica zadarskih olimpijaca imaju i diplome, što je na žalost rijetkost među hrvatskim sportašima. Šime je svoju stekao pretprošle godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Igor je jedrenju dolijevao adrenalin polažući zadnje ispite između regata, pa tako je i obranu diplomskog imao u jeku priprema u Španjolskoj.
Jučer je doputovao u Hrvatsku, a danas se, niti sat vremena nakon obrane uputio za Veneciju kako bi u 22 sata uhvatio avion za Barcelonu. Već sutra ga čeka prva probna regata ispred španjolskog Cadiza na kojoj će, kako nam je rekao, s posebnim zadovoljstvom jedriti.
I rasterećenjem jer iza njega je nimalo lagan studij, diploma je tu, a Olimpijske igre u Londonu pred njim. Stečena titula proslavit će se, obećao je Igor, u Splitu na državnom prvenstvu nakon što je prvo roditelje na Cresu obavijestio da mogu službeno početi slavlje.