Povratak nogometaša Zadra iz Rovinja bio je planiran za srijedu. Međutim, dogodio se danas. Tako je prvoligaš sa Stanova pripreme skratio za dva dana, a razlog je očit. Momčad Dalibora Zebića je u Rovinju odigrala samo dvije ogledne utakmice i to protiv niželigaša Grobničana i Istre. Najavljeno je bilo čak pet dvoboja i to protiv dva slovenska prvoligaša, Željezničara i jednog mađarskog kluba. Strogi FIFA-ini propisi po pitanju odigravanja međunarodnih utakmica su ipak učinili svoje i ustrašeni od novčnih kazni redom su otpadali suparnici Zadra na ovim pripremama u Rovinju. Trener Dalibor Zebić, što je i logično, nije želio igrati s hrvatskim prvoligšima, jer se s njima sastaje u nastavku prvenstva.

Josip Bajlo, predsjednik Zadra jutros nam se javio iz Rovinja.

- Upravo organiziram autobus, danas se vraćamo iz Rovinja u Zadar - kazivao je pomalo razočarani Bajlo.

- Ne možemo protiv propisa. Činjenica je da su u FIFA-i odlučili tako i svako odigravanje međunarodnih utakmica bez da se poštuju strogi propisi bit će strogo sankcionirano. Upravo sam se čuo s predstavnicima jednog mađarskog prvoligaša kojima je njihov savez strogo zabranio igranje ovakvih utakmica, pa smo morali otkazati i tu utakmicu.

Bajlo je pojasnio da u takvim okolnostima nije imalo smisla ostajati u Rovinju.

- Što ćemo ostajati u Istri kada na ovaj način možemo trenirati i u Zadru. Pokušavamo pronaći suparnike s kojima ćemo igrati u nastavku priprema. Naravno da smo malo hendikepirani zbog neodigravanja planiranih utakmica, ali uopće ne sumnjam da ćemo u nastavku priprema to nadoknaditi. Već smo dogovorili oglednu utakmicu s Pomorcem i to za petak 3. veljače na Stanovima - kazao je u kraćem telefonskom razgovoru Bajlo.