Lani u ovo doba zadarska košarkaška zbilja je bila NLB liga. Gostovalo se u Trnskom kod Zagreba, pa se dočekivao na Višnjiku češki Nymburk dok su ove sezone za najkošarkaškiji grad u Hrvata realnost putovanja širom Lijepe naše gdje nailaze na suparnike koji tako žarko žele uzeti skalp velikom Zadru.

Nakon Križevaca gdje je to domaćim košarkašima pošlo za rukom, računali su na taj isti podvig i Sinjani. Aduti su im bili nikad manje izražena razlika u kvaliteti rostera Alkara i Zadra te vruća atmosfera u maloj sinjskoj dvorani, ali zaludu se pokazao njihov plan. Igrači Aleša Pipana su izgleda najozbiljnije shvatili jedinicu na prvom školskom satu u Križevcima te su uzeli "knjigu u ruke i zagrijali stolicu" što su na najbolji način demonstrirali u Sinju.

Dovoljna je bila treće četvrtina (28:12) u kojoj su igrači u plavom razmontirali domaćina odličnom igrom u oba pravca, a dobitak za slovenskog stručnjaka su svakako Goran Vrbanc i Ivica Radić, koji su potvrdili da se radi o dva ovosezonska pojačanja na kojem će se graditi povratak Zadra na veliku košarkašku scenu sljedeće sezone. Da ne bi ispalo kako su samo Vrbanc i Radić donijeli vrijednu sinjsku pobjedu, treba istaknuti veliki doprinos Ivanova i Kaštropila koji su završili utakmicu svaki s 10 poena i 8 skokova.

Tu je i Zadnik koji je odlično dirigirao zadarskim napadom, za razliku od indisponiranog Delaša te je uspio podijeliti 7 asistencija. Svoj dio je dobro odradio i mladi Šango, a malo su rezerviraniji ovog puta ostali Batur i Ramljak, Tončinić i već spomenuti Delaš. Iako su Sinjani nadmašili Zadrane u tri četvrtine utakmice ta treća je bila dovoljna da se ostvari prvi ovosezonski gostujući uspjeh.
Vrbanc i Radić povukli ostale

Riječanin Goran Vrbanc doveden je u posljednjim trenucima prijelaznog roka upravo da svojim šuterskim sposobnostima rješava utakmice i to mu je itekako uspjelo ove subote. Prometnuo se u junaka s 25 ubačenih poena od čega je bilo pet trica, a on će skromno ukazati na zasluge cijele momčadi.

- Bila je teška utakmica, nama jako bitna pogotovo nakon posrtanja u Križevcima. Momčad je najveći pobjednik, a to što je netko zabio više, a netko manje koševa je nebitno. Normalno, da sam zadovoljan svojom igrom kad se pobjedi, a želio bih samo da se nastavi ova dobra igra i u narednim utakmicama. Uz odličnu atmosferu na treninzima trebaju nam pobjede kako bi rasli kao momčad i ja vjerujem da će tako i biti - kazao je Vrbanc nakon utakmice.