Nebojša Belić već je pokazao da će uvijek iskreno reći ono što misli o nekoj temi. U ovom slučaju, jedini je iz zadarskog tabora progovorio o suđenju na drugoj utakmici polufinala doigravanja u Zagrebu.

- Mislim da smo u izjednačenoj utakmici, vrlo dobroj i za gledatelje i u svakom pogledu, zaslužili pobjedu, ali suci su bili jezičac prevage koji nam je odnio šansu da u trećoj utakmici u Zadru pokušamo izboriti finale - nedvosmisleno će v.d. direktora KK Zadar.

Nametnulo se logično pitanje. Je li riječ "samo" o sudačkim pogreškama ili tzv. domaćinskom suđenju ili je posrijedi nešto više?

- Evidentno je da je Zagreb napravio sve, jer im je bio prevelik ulog u svakom pogledu da bi stvar prepustili slučaju. Da ne bude zabune, Zagreb je definitivno i po imenima i po ulaganju i po svemu ostalome u ovom trenutku bolja momčad od Zadra, ali kada bismo gledali samo po tom elementu onda ne bismo uopće trebali igrati. Prema tome, mislim da je to sigurno bilo programirano i šteta je što nismo dobili priliku pa da se u trećoj utakmici lome koplja.

Belić je tako još jednom otvorio vječnu problematiku u hrvatskoj košarci, koja će, sudeći po prošlim iskustvima vjerojatno i ovaj put ostati samo na priči. Što i ne čudi, jer na kraju krajeva, i sam Hrvatski košarkaški savez je u rukama (bivših) sudaca. Ono što je za Zadar u ovom trenutku važnije i ono na što sam može utjecati je budućnost kluba. O njoj Belić kaže:

- Vodstvo kluba mora reći kakva je njihova koncepcija za dalje. Što žele i što mogu osigurati cijeloj momčadi, počevši od sportskog direktora Branka Skroče i trenera Josipa Grdovića. Ako se usuglasimo u tome da osiguraju pretpostavke za normalan, kvalitetan daljnji rad, onda postoji vjerojatnost da se sve ovo popravi i da se Zadar konačno vrati. Sigurno ne tako brzo, ali bitno je krenuti u taj proces.

Je li pozivnica za NLB ligu definitivno otpisana?

- Mislim da je to završena priča. Daj Bože da se nešto dogodi, ali i ovih dana u Zagrebu smo obavili neke razgovore u tom pravcu i mislim da je u ovom trenutku nerealno očekivati bilo što, ako ne dođe do nekog spektakularnog obrata koji bi nešto značajno promijenio.

Ipak, direktor vjeruje da se Zadar može vratiti na mjesto na košarkaškoj karti koje mu pripada.

- Uvijek sam optimist. Košarka je Zadranima u krvi i tu definitivno perspektiva postoji. Moja deviza za sljedeće razdoblje je mnogo kvalietnog rada i hrabrosti da bismo vratili košarku na one grane koje ona zaslužuje u Zadru.

Vaša budućnost u klubu?

- Prerano je govoriti o tome, ali iskreno rečeno prije ne nego da, s obzirom na neke osobne razloge. Međutim, tko god dođe, spreman sam mu pomoći, naročito ako dođe netko tko nije potpuno involviran u ovom trenutku. Koliko god treba biti uz njega da mu se pomogne i uvede ga se u sve ovo, ja sam na raspolaganju - za kraj će Belić.

Borba protiv prosjeka

Kakav će biti sastav Zadra sljedeće sezone? Mogu li se uopće zadržati igrači poput Cara, Browna i Vladovića?

- O igračima poimenice u ovom trenutku ne bih govorio. To je prvenstveno pitanje stručnog stožera. Međutim, sigurno je da sljedeće sezone moramo složiti momčad koja će ostvariti brz povratak u viši rang natjecanja. Jer Zadar ne trpi dugo tavorenje u prosjeku hrvatske lige kakva je danas