Ono čega su se mnogi pribojavali ostvarilo se. Cedevita je na gostovanju u Jazinama imala i više nego težak zadatak. Borik je odigrao sjajnu utakmicu, a momčad Ace Petrovića tek je u završnici uspjela izvući pobjedu.

"Definitivno smo bili svjesni opasnosti ove utakmice. No, u samom otvaranju susreta nismo se znali adaptirati na zamke koje proizlaze u situaciji kad se igra protiv mlade, kvalitetne i agresivne momčadi", rekao je strateg Cedevite poslije pobjede. "Iako smo imali stravično visok postotak šuta i za dva i za tri, zbog 13 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu nikako nismo mogli ući u svoj ritam kojim bi se nametnuli. Kako je utakmica prolazila naša je nervoza sve više rasla, no na kraju smo ipak imali dovoljno lucidnosti da dođemo do opipljive prednosti."

Cedevita je malo imala i sreće. Marino Jurjević u završnici je, naime, promašio dvije trice za +5 Borika, a ujedno nije pogodio i posljednji šut za produžetak. "Ne smije nam se dogoditi da ne zatvorimo skok nakon promašenog slobodnog bacanja i dozvolimo Boriku dva šuta kojima su mogli ući u produžetak", dodao je Aco. "Prije ove utakmice rekao sam da će se tablica prvenstva krojiti ovdje i u Sinju. Onaj tko uspješno prođe ta dva gostovanja, imati će mogućnost da bude prvi ili drugi na tablici."

Trener Borika Neven Plantak nakon svega mogao je biti samo ponosan: "Poraz je za nas ravan pobjedi. Na kraju je presudila individualna kvaliteta i iskustvo Cedevite. Mi nismo imali dovoljno pameti. Kod pet razlike 14 sekundi do kraja napada mi smo šutnuli u prvoj sekundi, a nakon toga napravili faul u napadu. Na kraju su sva četiri šuta bila otvorena i mi smo htjeli da ih šutira Jurjević, što smo i napravili. Nemam što zamjeriti dečkima, skidam im kapu do poda. Kolegi čestitam na zasluženoj pobjedi i želim im puno sreće u Europi. Nadam se da će ući na Final four Eurokupa."