ZADAR- U tjednu Mrduje zadarski olimpijci Šime Fantela, Igor Marenić, Pavle Kostov i Petar Cupać pozvani su na ACI Match race Cup koji više nema značaj međunarodnog dvobojskog jedrenje.

Zadarski olimpijci bili su u ponedjeljak u JK Labud na treningu i  otvorenju tog novog jedriličarskog događaja, kojem se svi raduju na završetku sezona. - Izazov nam je, ali i nešto novo u čemu baš i nemamo puno iskustva, kazat će Fantela, koji, kao da je jedva dočekao prigodu da prekine pisanje diplomskog rada, koji mu je još preostao. Zbog fakultetskih obveza Igor Marenić bio je samo na dan u Splitu, pozdraviti se prijeteljima iz svijeta jedrenja jer se morao vratiti u Zagreb na preostalih par ispita.

 

Prvo se  jedri flotno jedrenje, a onda će se olimpijci okušati u dvobojskom jedrenju  na jedrilicama JOD 35. Jedrit će se četiri dana kao uvertira velikoj Mrdujskoj regati.

Kostov i Cupać predvode ekipu Uskoka za koju će još jedriti Robert Sandalić, Karlo Krpeljević, Lovro Ivanov i Marko Carić.

Fantela je u svoju posadu pozvao Murterine Tonka Ramešu, Antonia Arapovića i Pavu Pleslića, te Zvonka Jelačića iz Splita . Prva dva dana jedre se kvalifikacije, flotno, a potom se dva dana jedri dvobojsko jedrenje. Bit će jako zanimljivo vidjeti kako će se snaći Tina Mihelić, Ivan Kljaković Gašpić, Mate Arapov. Hrvatski olimpijci u seniorskom uzrastu prvi put se sreću na istim brodovima, kao kormilari krstaša s višečlanim posadama što je većini nepoznanica.