Humanitarno-sportskom projektu „Pomaganje je uvijek IN", s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za Hrvatsku košarkašku reprezentaciju i odlazak na Svjetsko prvenstvo gluhih u Italiju, održavanjem košarkaških turnira pridružila se i Mladež HDZ-a.

Tako su, na Međunarodni dan mladih 12. kolovoza, na igralištu u Arbanasima, Županijski i Gradski odbor Mladeži HDZ-a organizirali turnir u basketu.
Zbog vremenskog ograničenja održavanja samog turnira, broj ekipa sveden je dvanaest, svrstane u četiri skupine po tri. Nakon sustava „svatko sa svakim", četiri prvoplasirane ekipe iz svake skupine igrale su Final4. Kao pobjednik natjecanja izašla je ekipa „Lungo mare" koja je rezultatom 42:22 u finalu bila bolja od ekipe „Zemunik". Na trećem mjestu završili su momci iz ekipe „Činiti, činiti".

Igračima trima prvoplasiranim ekipama uručene su medalje, a predsjednik Mladeži Zadarske županije Jurica Žilić pobjedniku je uručio i pehar.
Svi ostali natjecatelji i gledatelji, tokom cjelodnevnog turnira, počašćeni su srdelama i dagnjama. 


Do kraja kolovoza, svih 21 Županijskih odbora Mladeži HDZ-a održati će po svojim županijama i Gradu Zagrebu humanitarne turnire, nakon kojih će se prikupljena sredstva donirati gluhim košarkašima čije Svjetsko prvenstvo počinje 23. rujna.
Pomoći košarkašima može svatko pozivom na broj 060/882-882. Cijena jednog poziva je 3,69kn s fiksnog, odnosno 4,97kn s mobilnog telefona.