PREKO - Udruga TRS u suradnji sa TZO Preko, i pod pokroviteljstvom TZ Zadarske županije organizira novo pustolovno događanje pod nazivom Škrarpina u trajanju od 3 dana.

Škarpina je skup različitih događanja, a glavni element je pustolovina na otvorenom. Škarpina je samo manjim dijelom utrka po škrapama, a sve ostalo je dobra zabava u prirodi.

Škraping je klasična trekking utrka kod koje je ključno biti najbrži, dok je Škarpina pustolovina kod koje se umjesto brzine traži dobro planiranje. Natjecatelj osvaja kontrolne točke i postavljene izazove na stazi. Natjecatelj neće morati osvojiti sve točke ili izazove da bi pobijedio. Osvajati će one točke i izazove za koje misli da će mu biti dovoljne za dobar rezultat.

Ovako postavljenim konceptom, natjecanje postaje pustolovina i može sudjelovati svatko bez obzira na dob i kondiciju. Izazovi su posebna čar ovog događanja a sastoje se od biciklizma po brdskim stazama, slobodnog penjanja, kayaka, škrapinga i pronalaska Tajne točke.

Glavno događanje, pustolovina po otoku, održati će se 1. Svibnja 2010.godine sa startom iz centra Preka u 9.00 sati, sa predviđenim trajanjem do 18.00 sati istog dana.

Međutim, osim ovog događanja, tijekom cijelog vikenda organizira se još nekoliko događanja, kao npr. otvorenje prigodne izložbe slika, video prezentacije sličnih događanja u svijetu, kao i bogati kulturni i zabavni program uz predstavljanje lokalnih vrijednosti i tradicija, gastro show i koncert uživo.

Škarpina je nastavak odlične višegodišnje organizacije Škrapinga. Kako je Škraping od male utrke prerastao u masovni događaj, odlučili smo da Škraping razvijamo u drugačijem pravcu, odnosno, naglasak na pustolovinu i odličnu zabavu u prirodi za velike broj ljudi. Škarpina i dalje ima jako izraženi promotivni karakter otoka, te s pravom nosi titulu sportskog događanja broj 1 na svim našim otocima.

Kada se uzme u obzir da organizacija Škarpine izvan turističke sezone osigurava preko 1000 noćenja na otoku, onda pustolovno događanje Škarpina postaje i jedno od najvažnijih športsko‐turističkih proizvoda otoka i županije. Ostale informacije i pojedinosti možete pratiti na našim web stranicama

www.skraping.com