ZADAR - Košarkaši Zadra večeras s početkom u 18.15 sati u 2. kolu Eurokupa gostuje kod litvanske momčadi Šiauliai koja je u prvom susretu izgubila u Jeruzalemu od Hapoela.

Za obje je ekipe ova utakmica je prilika da se vrate u igru za prolaz u drugi krug natjecanje. 

Trener Zadra Zmago Sagadin vjeruje kako se na vrućem gostujućem terenu može do pobjede.

- Mi na putovanja odlazimo samo s jednom namjerom, a to je da napravimo sve za pobjedu. Siauliai je šuterska momčad, Litvanci plus dva Amerikanca. Imaju centra sposobnog pogoditi tricu, a njihov način igre sličan je našem. Glavni im je saveznik domaći teren. Nismo favoriti na gostujućim terenima, ali idemo na put s namjerom da dobijemo, rekao ja Sagadin za kkzadar.net.

Košarkaši Šiauliaia natječu se na tri kolosijeka, Litvanskoj i Baltičkoj ligi, te u Eurokupu. U nacionalnom prvenstvu drže treće mjesto, u Baltičkoj ligi su na drugoj poziciji, dok su u Eurokupu, poput Zadrana na otvaranju natjecanja upisali poraz od Hapoela iz Jeruzalema u Izraelu. Momčad se sastoji od domaćih igrača i dva Amerikanca Browna i Lowa, koji čine okosnicu momčadi.

Vedran Morović ponovno se priključuje momčadi. U utakmici s Bosnom bio je pošteđen, treninzima se priključio od nedjelje kako bi bio spreman kao zamjena Roku Stipčeviću koji od njegove ozljede na parketu odrađuje punu minutažu. U Zadru je zbog školskih obaveza ostao Ivan Batur, a svi ostali igrači biti će na raspolaganju.

Drugi par C skupine čine Aris BSA i Hapoel Jeruzalem koji utakmicu 2. kola igraju u Solunu s početkom u 20 sati.