Hrvatska nogometna reprezentacija 14. listopada u Astani protiv Kazahstana igra posljednju utakmicu u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo u JAR-u 2010. Izbornik Slaven Bilić već danas će objaviti popis igrača za Kazahstan, kao i prijateljski dvoboj s Katarom, koji će se odigrati 8. listopada u Rijeci. Reprezentativci će se okupiti u Zagrebu 4. listopada.

Uoči nove akcije, Bilić se još jedanput osvrnuo na težak poraz od Engleske (1:4). S odmakom od 14 dana, priznao je da bi ipak nešto promijenio. Igrao bih slično kao Anderlecht protiv Dinama s pet igrača u posljednjoj liniji, rekao je izbornik za Večernji list.

Bilić ne sumnja da će Hrvatska ući u dodatne kvalifikacije: Ne mogu tvrditi da Ukrajina u jednom ludom danu, pred svojom publikom, ne može pobijediti Englesku. Ali, objektivno gledajući, vidim nas u dodatnim kvalifikacijama.

Iako je najavljivao da će napustiti kormilo reprezentacije nakon svjetske smotre, dodaje da se mišljenje može promijeniti.

Luka Modrić mi je maloprije rekao kako bi volio da ostanem, a to jako puno znači. I kad bi se nakon SP-a stvorila klima da ostanem, da to bude baš želja, tada bih i dalje vodio Hrvatsku jer samo taj posao nema cijenu, rekao je Bilić.