PAG - Revijalnom utakmicom između malih vaterpolista i njihovih očeva obilježen je kraj ljetne škole vaterpola u Pagu. Utakmica je odigrana pred brojnom publikom, ali i pažljivim pogledom licenciranog trenera Hrvatskoga vaterpolskog saveza Marina Berlengija i višeg trenera plivanja Zorana Tkaleca.

Iako je do samog kraja utakmica bila borbena, mladi vaterpolisti pobijedili su očeve rezultatom 10 prema 7. Na taj način pokazali su kako se učenje vještina u školi vaterpola isplatilo.

- Ovo je lijep sportski događaj, a sportsko druženje djece i roditelja je super. Smatram da djecu treba usmjeriti u sport kako bi na koristan i zdrav način provodila slobodno vrijeme - rekla je mama jednog vaterpolista. Roditelji su jako zadovoljni ljetnom školom vaterpola koja se u Pagu održava petu godinu.

- Ove godine u školi vaterpola sudjelovalo je 78 djece, od toga 34 u školi plivanja, a 44 djece u školi vaterpola. To su djeca razne dobi, od četverogodišnjaka koji uče plivanje do onih starijih koji su polaznici škole vaterpola. Imamo i jako puno djece koja usavršavaju vaterpolo već 4. i 5. sezonu zaredom.

Škola je trajala 11 tjedana, a polaznici su uistinu iz raznih krajeva Hrvatske: od Paga i Zadra do Zagreba. Imamo čak i jednoga malog dječaka iz Poljske. Zadovoljni smo odazivom djece, koja su rado provela ljeto na sportski način te naučila puno toga. Posebno nam je drago što su roditelji podržali svoju djecu u treninzima - rekao je trener Berlengi.

Prema njegovim riječima, već se kreće s pripremama i planovima za školu iduće godine.

- Namjera nam je za iduću sezonu okupiti juniorsku i seniorsku ekipu koje bi igrale u ligi. Imamo jako puno nadarene djece koja vole vaterpolo i rado bi nastavila sa svojim sportskim aktivnostima i znanjem. Sve to, kao i u svemu, ovisi o financijama pa se nadamo financijskoj podršci Grada Paga i sponzora - rekao je na kraju Berlengi.