SV. FILIP I JAKOV Turnir odbojke na pijesku 'Kinder Maxi King Adria Super Cup' proteklog je vikenda bio glavni spektakl u Sv. Filipu i Jakovu.

- Ovaj događaj velika je promidžba turizma za naše malo mjesto i samu županiju. Veselilo me je gledati kako su svi sudionici; kako igrači, publika, gosti, turisti, djeca i sami organizatori bili i više nego zadovoljni - izjavio je na kraju dvodnevnog turnira član organizacijskog odbora Damir Majica.

Sv. Filip Jakov za vikend ugošćuje odbojkaše

Izgleda da je nešto posebno u tom malom mjestu jer je uistinu posjećenost bila velika, a sadržajnost ta dva dana bogatija nego u bilo kojem drugom mjestu gdje gostuje ovaj tradicionalni odbojkaški turnir. Fascinantna je brojka posjetitelja - gotovo 2.000 ljudi prisustvovalo je odbojkaškim nadmetanjima.

Tog vikenda svi su odbojkaši bili prave zvijezde. Na natjecateljskom dijelu turnira sudjelovalo je 12 ekipa od kojih je ipak najveću pažnju privukao hrvatski reprezentativac, Dubrovčanin Ivan Tropan koji je uz svog partnera Damira Miškulića i osvojio turnir nastupajući za DVD Sv. Filip i Jakov.

U finalnoj su borbi bili bolji od ekipe 'Picerija Torkul' za koju su nastupili odbojkaška legenda Davorko Jarović Jaro i Vjekoslav Hanžić. Trećim mjestom zadovoljili su se mladi dečki iz Dubrovnika Maro Budrović i Marin Franjić. Stalno ime 'Kinderovog' turnira u Sv. Filipu i Jakovu je i četrnaestogodišnji Ante Bagarić.

Po treću godinu za redom pokazao je koliko voli i živi odbojku. Sve što je pokazao, vrijedno je divljenja. Da je dječak i više nego odličan govori i to da mu je finale 'za dlaku' izbjeglo. Brižni generalni sponzor Kinder Maxi King čije su delicije, u ljetnim danima, neodoljive bio je pravi mamac sa svojim nagradnim igrama. Odaziv je, kao i uvijek bio ogroman.

Odbojka na pijesku: Dell'orcu i Glavurdiću Bol

Igre za publiku bile su organizirane u dvije kategorije; za djecu i odrasle. Pobjednici u dječjem uzrastu nagrađivani su Kinderovim hladno-slatkim i osvježavajućim poslasticama, palačinkama te kartama za posjet luna-parku. Odrasli su imali razloga za izboriti pobjedu, nagrade su bile veoma privlačne - besplatne vožnje podmornicom, poklon turističke agencije 'Agena'. Oni koji nisu bili toliko odvažni, mogli su izabrati večeru u nekom od lokalnih ugostiteljskih objekata.

Nakon natjecanja sportašima je najmiliji dio dodjeljivanja nagrada: za 3. mjesto nagrade je uručio član organizacijskog odbora Damir Majica, za 2. mjesto direktorica TZ Klara Eškinja Glavan, a za 1. mjesto predsjednik TZ Sv. Filip i Jakov Nado Majica.

Cijeli turnir, kako sportski tako i zabavni, vodili su Davorko Jarović i Igor Tropan. U Kinder Maxi Kingovoj organizaciji sve je besprijekorno te je takvo i suđenje Vedrana Habuša i njegovih pomoćnika Jure Lasića, Denisa Pintara i Stipe Petrovića. Zašto je Sv. Filip i Jakov poseban?

- Bez uključenja raznih lokalnih sponzora ne bi bilo isto. Napredak Sv. Filip i Jakov, TZ Sv. Filip i Jakov, hotelska kuća Ilirija Biograd, villa Smirna Sv. Filip i Jakov, hotel Mare Nostrum iz Sv. Petra, općina Sv. Filip i Jakov i mnogi drugi utkali su mnogo kako bi naše mjesto kao domaćin Kinderovog turnira bilo posebno - kazao je Damir Majica.