Toma Višić (Mornar, Split) osvojio je brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu za klasu Laser Radial.

Nakon izvrsnih rezultata u Laseru 4.7 i brončane medalje na EP u najmanjoj inačici klase Laser prošle godine Toma je više nego uspješno prešao u Laser Radial i uzeo još jedno juniorsko odličje.

Prvenstvo je počelo sa slabim vjetrom, završilo s jačim. Diskvalifikacija na prosvjedu u trećem plovu prvenstva spustila je Tomu Višića u poretku i nije se bilo lako vratiti nakon toga. U zadnja tri plova Toma je upisao dvije pobjede i jedno drugo mjesto, koji su mu donijeli brončanu medalju u konkurenciji 197 natjecatelja. „Vjetar je bio grozan, no zadnja dva dana uspjelo je zapuhati i to je bilo presudno za moj rezultat." kazao je zadovoljni Toma Višić.

Plasman ostalih hrvatskih natjecatelja: 23. Lovre Perhat (Mornar), 59. Filip Jurišić (Mornar), 97. Bogoslav Bugarin (Val, Crikvenica), 128. Mario Šešević (Vihor, Baška), 142. Jakov Filip Bulić (Horizont, Poreč), 160. Denis Hrvatin (Horizont).

U ženskoj konkurenciji među 75 kormilarki 21. mjesto je zauzela Marina Dujmović (Uljanik Plovidba, Pula), a 29. Kjara Divjakinja (Opatija).

Naslove europskih juniorskih prvaka klase Laser Radial osvojili su Finkinja Takala i Grk Katsios.