Bivši igrači Zadra Pankracije Barać i Jure Lalić koji su krajem prošle sezone napustili KK Zadar kao prvaci Hrvatske i uputili se u Charleroi osvojili su i belgijsko prvenstvo. I u trećoj utakmici finalne serije njihov je klub bio bolji od Dexie (66-57).

Nošeni odličnim bivšim Splićaninom Benom Ebongom (deset poena u prvoj četvrtini) košarkaši Dexie održavali su rezultatsku prednost tijekom prvih deset minuta, uz tek jedno izjednačenje Charleroia (6:6) sredinom ovog perioda. Velikom serijom 10:2 Anzulovićevi su igrači već početkom nastavka nadoknadili minus četiri s početka 11. minute (13:17) i početkom 13. minute poveli tricom Matta Walsha 23:19. Tri minute nakon toga aktualni je prvak tricom Pankracija Baraća po prvi put došao i do dvoznamenkaste prednosti (33:23). Do odlaska na odmor gosti su uspijevali tek dalekometnim ubačajima (jednom Elton Nesbitt, dvaput Nate Reinking) smanjiti zaostatak na osam poena (40:32).

Charleroi se ni u trećoj četvrtini nije uspio odlijepiti na prednost koja bi mu osigurala mirniju završnicu, pa se u posljednjih deset minuta ušlo s prednošću domaćih 48:44. Pitanje pobjednika susreta i ujedno osvajača naslova definitivno je riješeno krajem pretposljednje minute kada je Jerry Johnson s linije slobodnih bacanja pogodio za 66:57, a Dexia potom zbog grešaka Torberta i Conlana propustila organizirati dva uzastopna napada.

Uz prvog strijelca Johnssona (14p) Charleroi su do obrane naslova vodila još trojica dvoznamenkastih igrača: Len Matela (12p, 6sk), Matt Walsh (10p, 11sk) i Wes Wilkinson (10p, 4sk). Barać je za 20 min. imao šest poena (dvica 1-3, trica 1-2), te po jedan skok, osvojenu i izgubljenu loptu, dok je Jure Lalić za 9 min. upisao dva poena iz slobodnih bacanja, jedan skok i tri izgubljene lopte. Nate Reinking nanizao je za momčad doprvaka 16 poena, a po 13 poena imali su Ebong (6sk) i Nesbitt (3sk).