ZADAR - Do starta IV. pustolovne utrke Škraping 2009. ostalo je manje od 24 sata, a prema trenutnim podacima, prijavljenih je više od 320 natjecatelja, a i lista se stalno nadopunjuje jer, podsjetimo, prijave traju do samog početka utrke.

Pripreme su pri samom kraju. Staze su označene, postavljen je veliki šator u centru Preka, GSS dolazi sa dva tima, na moru su osigurana dva brza plovila za sve asistencije, na tri kontrolne točke "živa" kontrola prolaska i usklađen je cjelodnevni zabavni program.

Light stazu proći će i 9 slijepih osoba sa psima vodičima. Ovogodišnji Škraping upravo je namijenjio svoj humanitarni dio Udruzi za mobilitet i školovanje pasa vodiča, te je otvoren broj za donacije 060 60 10 15, na koji svatko može nazvati i simboličnom donacijom pomoći ostvarenju cilja Udruge za nabavu i školovanje jednog psa vodiča za slijepe.

Bogati zabavni program Škrapinga kreće već dan prije utrke, 06.03.2009. sa otvaranjem izložbe mladog umjetnika Ognjena Lalića u 19.00 sati u galeriji "Dom na žalu", Preko.
U subotu, 07. ožujka nakon starta utrke u 08:30 sati, zabavni program nastavlja sa kulturno umjetničkim programom lokalnih KUD-ova, glazbenika, mažoretkinja i plesnih skupina.

Nadalje, valja naglasiti kako je kraj utrke predviđen za 19:00 sati, do kada bi većina natjecatelja trebala stići do cilja. Svi koji do naznačenog vremena ne stignu na cilj, dužni su se javiti na telefon organizatoru, koji će osigurati prijevoz do cilja.

Nakon toga biti predviđena je dodjela nagrada i priznanja, a od 22:00 sata posjetitelje će zabavljati Postolar Tripper te Emina Arapović.
Za one najizdržljivije organiziran je i after party uz DJ Danilla Fox i DJ Zen sve do jutarnjih sati.

Prema izjavama organizatora, interes Zadrana je ogroman i na samom startu očekuje se stotinjak Zadrana.