ZADAR - Ostalo je dva tjedna do početka iznimno popularne pustolovne utrke „Škraping 2009" koja će se 07. ožujka održati na otoku Ugljanu, u Preku.

Najuzbudljivija trekking utrka „Škraping New Dimension 2009." utrka je koja uključuje kombinaciju penjanja, skakanja, hodanja i snalaženja u prirodi i pruža drugačiji oblik pustolovnog turizma u dvije kategorije: ULTRA - staza duljine 40 kilometara koja prolazi najsurovijim terenom otoka, sa gotovo 2/3 staze po oštrim škrapama te LIGHT - staza duljine 16 kilometara za razliku od Ultre, prolazi pitomim dijelom otoka.

Ove godine se testu izdržljivosti na Škrapingu pridružuje i nekoliko svjetskih sportaša od kojih je značajno istaknuti svjetsku rekorderku u ronjenju na dah Karlu Fabrio, koja je srušila svjetski rekord preronivši 193,6 metara te Lidiju Lijić, europsku prvakinju u istoj disciplini koja također dolazi na Škraping. Avanturi nije mogla odoljeti ni Martina Zubčić, koja je na zadnjim olimpijskim igrama u Pekingu osvojila brončanu medalju u taekwondou.

Startnina za Ultra kategoriju iznosi 120 kuna po osobi, dok je za Light kategoriju ona nešto niža i iznosi 80 kuna po osobi.
Zasada je pristiglo oko 105 prijava, a ako to još niste učinili, prijaviti se možete na putem online obrasca, na email: info@skraping.com ili na broj telefona 023/647 284, 095/901 9367.

Sve informacije o projektu "Škraping 2009" i online prijave možete pogledati ovdje.