ZADAR - Najpopularnija pustolovna utrka "Škraping 2009." održat će se 07. ožujka na otoku Ugljanu, u mjestu Preko.


U eteru Radija 057 danas su gostovali organizatori ovog iznimno popularnog avanturističko-sportsko-zabavnog projekta, Jure Rudić, predsjednik udruge "Trs, organizatora utrke, te Vlado Jureško, voditelj projekta "Škraping 2009."
- Škraping je trekking utrka koja uključuje kombinaciju penjanja, skakanja, hodanja i snalaženja u prirodi čiji je cilj podizanje motivacije lokalnog stanovništva i uključivanja turističkih kapaciteta u drugačije oblike pustolovnog turizma. Nadalje, Škraping utrka dio je hrvatske treking lige (Pašman, Mosor, Risnjak, Velebit, Učka i Rab). Dvije su kategorije u kojima natjecatelji mogu sudjelovati u utrci i to :ULTRA - staza duljine 40 kilometara koja prolazi najsurovijim terenom otoka, sa gotovo 2/3 staze po oštrim škrapama te LIGHT - staza duljine 16 kilometara za razliku od Ultre, prolazi pitomim dijelom otoka. Penje se na dva najljepša otočka vrha i prolazi kroz višestoljetne maslinike, ograde, suhozide i brojna otočna naselja - naglasio nam je Vlado Jureško, voditelj projekta "Škraping 2009".


- Broj prijavljenih zasada je u granicama predviđenih razmjera, no svakako valja naglasiti kako će zapravo 70% prijava doći desetak dana prije početka utrke, a zasada imamo oko 100 prijava iako se do početka utrke očekuje i više od 400 prijava - dodao je Jureško.

- Udruga "Trs" udruga je koja je osnovana 2001. godine u Preku i primarni joj je cilj poboljšanje razvitka otoka kojima se valoriziraju sve posebnosti koje otok može ponuditi - naglasio je Jure Rudić, predsjednik Udruge "Trs".

Startnina za Ultra kategoriju iznosi 120 kuna po osobi, dok je za Light kategoriju ona nešto niža i iznosi 80 kuna po osobi.

Na utrke možete se prijaviti putem online obrasca, na email: info@skraping.com ili na broj telefona 023/647 284, 095/901 9367.

Sve informacije o projektu "Škraping 2009" i online prijave možete pogledati ovdje.

 

.