ZADAR - Alan Anderson, pojačanje Cibone koje se široj javnosti predstavilo na utakmici u Zadru, nakon utakmice pohvalio je zadarsku publiku i „štimung" koji su napravili navijači Zadra tijekom utakmice sa Cibonom.

- Volim dobru atmosferu, volim biti autsajder i volim publiku koja je tako iza svoje momčad kao zadarska, vrijeđa nas i zviždi nam. Uostalom, to i zbliži momčad, rekao je Anderson za portal kosarka.hr.

Ovo je velika pohvala svim Zadranima, jer sama činjenica da je nešto takvo izjavio bivši NBA igrač sa bogatim europskim iskustvom, govori o tome kakva je atmosfera bila u Dvorani Krešimira Ćosića na subotnjoj utakmici.

A što se tiče samog Andersona, mislim da je svima jasno da se radi o odličnom individualcu, koji će biti bitna karika u Ciboninoj igri ove sezone. Iako ga još trener Perasović nije imao vremena uvesti u sustav igre (odradio je samo jedan trening prije utakmice sa momčadi), jasno je da je Cibona u njemu dobila igrača koji će dostojno zamijeniti Marshalla.

- Mogao sam neke stvari bolje napraviti. Izgubio sam nekoliko lopti (ukupno četiri, op.a.) koje obično ne gubim. No, ovo mi je prva utakmica s ovom momčadi i mislim da je bilo dobro i da mogu biti zadovoljan, rekao je Anderson o svojoj igri nakon utakmice u kojoj je postigao 18 koševa u 23 minute koliko je proveo na parketu.