ZADAR/ZAGREB Posljednje sate pred veliki i dugo očekivani derbi 15. kola NLB lige između Zadra i Cibone (subota 20h, HTV2) u oba kluba obilježavaju brojni odlasci i dolasci igrača. Nakon što je Cibona raskinula s Rawleom Marshallom, potpisala Alana Andersona te cijelo to vrijeme (za sada neuspješno) pregovara s Brunom Šundovom, iz Zadra odlazi Marlon Garnet, javlja portal kosarka.hr

"Garnett protiv Cibone igra svoju posljednju utakmicu za Zadar, a u ponedjeljak će biti napravljen sporazumni raskid ugovora između Marlona Garnetta i KK Zadar", potvrdio nam je agent američkog šutera Duško Mišković.

Hoće li Amerikanac doista i zaigrati protiv Cibosa bit će odlučeno na dan utakmice budući da je Garnetta u petak pogodila visoka temperatura. No, gotovo je sigurno da Garnett neće van Hrvatske već će se preseliti u Zagreb. Već je dugo na meti Cedevite, a početkom sljedećeg tjedna bi i službeno trebao postati njihovo pojačanje.

"Garnett nam je interesantan i pregovaramo s njim. Ostale su nam dogovoriti još neke sitnice i nadamo se da ćemo u ponedjeljak finalizirati dogovor", kazao nam je sportski direktor Matej Mamić.

Ovo je rasplet koji čini se da uveseljava oba kluba. Zadar se riješio jednog od svojih šest stranaca (ostali su Johnson, Gečevski, Ivanov, Dixon i Beck), a Cedevita je bez odštete dobila iskusnog, pouzdanog i u Europi cijenjenog šutera.