ZAGREB - Uslijed rezultatske krize i četiri utakmice bez pobjede predsjednik Croatije Sesveta Zvonko Zubak odlučio je napraviti veliki rez.

Naime, iz momčad je izbacio najiskusnije igrače Antu Petrovića, Jasmina Agića, Kristijana Polovaneca i ponajboljeg strijelca HNL-a Vladu Petrovića. Objašnjenje za ovaj potez Zubak je pronašao u ideji pomlađivanja momčadi, za kojeg kaže da je upravo neophodno.

"Odlučili smo se za ovaj potez nakon sramotnih igara u posljednjim kolima, ali već dugo razmišljamo o tome. Naša orijentacija su mladi igrači, koji će sada ponijeti veći dio tereta", rekao je za SN Zvonko Zubak.

"Vlado, Anto, Jasmin i Kristijan nisu suspendirani, mi ćemo ih nastaviti plaćati. Vladi Petroviću nudim mjesto sportskog direktora, a i preostala trojica mogu ostati u klubu ako to žele, ali na drugoj funkciji. Razumiju nogomet i mogu trenirati naše mlade momčadi. Ako ne žele, ove zime slobodno mogu potražiti novu destinaciju", dodao je.

Na koncu je Zubak ipak rekao što mu je na duši..

"Već dugo igramo rukomet što je nedopustivo. Rukomet, jer su igračima ruke stalno u zraku. Moji su se igrači izmicali suparnicima u Maksimiru, što da vam kažem... - riječi su predsjednika Zubaka.

Igrači su šokirani ovom odlukom, a uskoro se očekuju i sastanci na relaciji igrači Uprava kluba.