U službeni zapisnik utakmice Hajduka i Slavena ušla je prijava suca Ivana Bebeka u kojoj stoji kako je na sjevernoj tribini Poljuda izvješen transparent "White Boys" s "južnjačkom zastavom".Navodno je u uputama svim Uefinim sucima, među mnogo "neprimjerenih" zastava, simbola i slogana, i slogan "White Boys", koji su u kombinaciji sa zastavom američkog juga ocijenili rasističkim. Bebek je isprva tražio da transparent uklone prije početka susreta, no kasnije je, u dogovoru sa čelnicima Hajduka i policijom, procijenjeno kako bi to moglo izazvati sukob s navijačima, pa je od nauma odustao, no prijavom u zapisnik zatražio je od nadležnih službi HNS-a i policije očitovanje o "podobnosti" transparenta.

Transparent Torcidine frakcije "White Boys" s američkom južnjačkom zastavom može se na stadionu Poljud vidjeti već godinama, kao uostalom i pojedinačne južnjačke zastave.

Iako ih i danas mnogi doživljavaju kao rasističke, one se slobodno viju i u Americi, a već dugo ih, kao simbol borbe i otpora juga prema sjeveru, ističu pripadnici Torcide, a pogotovo članovi zadarskog Tornada tijekom košarkaških utakmica. Mnogo sličnih primjera ima i među navijačima s juga Italije i Francuske.