TOKIO - Ugledni nogometni trener Ivica Osim (66), koji se prošlog tjedna probudio iz kome, još uvijek se nalazi na intenzivnoj njezi, no vratio mu se smisao za humor.

Japanski sportski dnevnik "Nikkan Sports" objavio je danas da su prve Osimove riječi nakon buđenja iz kome bile: "Kako je završila utakmica?". Ivica Osim je prije tri tjedna doživio moždani udar dok je u svojem domu u Chibi, blizu Tokija, gledao nogometnu utakmicu. Hospitaliziran je u lokalnoj Sveučilišnoj bolnici, a proteklog tjedna probudio se iz kome. Svoj oporavak proslavio je uz sladoled, koji mu je donijela njegova žena. I dok je Osim uživao u sladoledu, zabrinuta supruga upitala ga je "da li je sladoled prehladan"."Pa da nije hladan, ne bi bio sladoled", odgovorio je Ivica Osim, potvrdivši da mu se vratio smisao za humor. Za vrijeme igračke karijere Osim je bio poznat po neumornom driblanju.

Kao trener ostvario je brojne uspjehe, a ljudi ga pamte i po duhovitim dosjetkama. To je i jedan od razloga zbog čega ga Japanci obožavaju. Ivica Osim je japansku nogometnu reprezentaciju preuzeo u ljeto prošle godine. Mandat je započeo pobjedom protiv Trinidada i Tobaga, a nakon tog susreta je izjavio: "O pobjedi odlučuje niz detalja, no kad pobijedite njih se više nitko ne sjeća. Najviše možete naučiti iz poraza, ali ja ne mogu od svojih igrača tražiti da gube".