Trener košarkaša Zadra Aleksandar Petrović uoči gostovanja u Jerusalemu kod Hapoela zamolio je novinare da u slučaju debakla njegove momčadi "budu nježni".

Potencirajući priču o umoru svojih igrača i "tankoj" klupi za igranje na dvije fronte u ritmu dvije utakmice tjedno, Petrović je najavio kako će tijekom susreta, u slučaju da procijeni da ne može do pobjede, odmarati ključne igrače, a samim tim riskirati i debakl. Navodno, bodovi protiv Hemofarma u subotu u NLB ligi su važniji od razlike s kojom će se utakmica od Hapoela izgubiti. Zanimljiva je ova Petrovićeva konstantacija, s obzirom da u izjednačenoj skupini ULEB kupa o prolazu dalje može odlučivati upravo međusobni koš-količnik, dok u NLB ligi, mjesta za popravne ispite ima napretek, kako kroz ligaški dio natjecanja, tako i kroz doigravanje.   

Zadarski strateg upozorava na vruć teren i agresivnu igru Izraelaca, s nelagodom doživljava poraz UNICSA na istom parketu od 40 razlike i čini se kao da diže ruke od uspjeha prije nego je lopta i podbačena. 

Alibi nastup Ace Petrovića iznenađuje jer do sada je nepogrješivo pratio ritam "grada košarke", a ako nije u pitanju "pila naopako" pomalo i ponižava zadarski košarkaški puk, koji ne voli "skidati gaće" nikome i nikada.