STOCKHOLM - Hrvatski tenisač Ivo Karlović pobjednik je ATP turnira u Stockholmu. Karlović je do svog trećeg naslova na ATP "Touru", sva tri je osvojio ove godine, stigao svladavši u finalu domaćeg igrača Thomasa Johanssona sa 6-3, 3-6, 6-1.

U meču koji je trajao nešto manje od sat i pol dominirao je servis, a najviši igrač na "Touru" ubacio je čak 27 aseva. Prvi set je odlučen u šestoj igri kada je Karlović iskoristio krizu prvoga servisa Johanssona, te ostvario "break" za 4-2 i zadržao tu prednost do kraja.

Početkom drugoga seta Johansson je dočekao jedini slabiji servisgem karlovića, oduzeo mu servis i tu dionicu okončao sa 6-3 u svoju korist iako je naš igrač kod vodstva Šveđanina 5-3 imao "break-loptu" koju nije iskoristio. Njegov pokušaj bekhend paralele završio je u mreži.

No, u trećem setu Karlović je dva puta oduzimao servis 32-godišnjem Johanssonu, pobjedniku Stockholma iz 2000. i 2004. godine, stigao do vodstva 5-0, a zatim kod rezultata 5-1 pogodio tri asa za novi naslov.Ovo je inače bio četvrti dvoboj Karlovića i Johanssona na "Touru" i treća pobjeda Karlovića.