ZADAR - Studentski sportski savez Sveučilišta Zadru primljen je u članstvo Hrvatskog sveučilišnog športskog saveza. Studentski sportski savez Sveučilišta u Zadru osnovan je krajem prošle godine, a za predsjednicu je izabrana Antonija Čerkez.

- Prvo veće natjecanje na kojem će sudjelovati pojedini klubovi Studentskog športskog saveza Sveučilišta u Zadru je Studentsko športsko prvenstvo RH u organizaciji Sveučilišta u Splitu, u svibnju ove godine. Studentski športski savez Sveučilišta u Zadru u suradnji sa stolnoteniskim klubom "Donat", samostalno priprema nacionalno prvenstvo u stolnom tenisu, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje glasnogovornica Sveučilišta Marijana Šešelja.

U Studentski sportski savez Sveučilišta u Zadru uključeno je preko 600 studentica i studenata, osnovani su sportski klubovi za ples, mali nogomet, stolni tenis i košarka, dok je u tijeku osnivanje rukometnog, odbojkaškog i planinarskog kluba, te kluba športske rekreacije.

- Interes studentica i studenata za sport je toliki da već postoji potreba za vrlo racionalnom organizacijom korištenja sportskih kapaciteta koji su na raspolaganju Sveučilištu, kao i izražena potreba za suradnjom sa svim onim institucijama kao što su sportski klubovi, Grad i Županija, koje mogu i žele podržati omasovljenje bavljenja sportom među studentskom mladeži, navodi Šešelja.