Zlatna palma 64. filmskog festivala u Cannesu dodijeljena je filmu američkog redatelja Terrencea Malicka The Tree of Life. Nagradu je u ime redatelja koji izbjegava kamere primio Bill Pohlad, jedan od producenata filma o američkoj obitelji 50-ih godina u kojemu glume Brad Pitt, Sean Penn i Jessica Chastain.

Grand Prix canneskoga festivala podijelili su filmovi Once upon in Anatolia turskog redatelja Nurija Bilge Ceylana i Le Gamin au velo (Dječak na biciklu) Belgijaca Jean-Pierrea i Luca Dardennea.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je američka glumica Kirsten Dunst za ulogu depresivne žene u filmu o kraju svijeta Melancholia kontroverznoga redatelja Larsa Von Triera.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Francuz Jean Dujardin, koji u filmu The Artist Michela Hazanaviciusa glumi zvijezdu nijemoga filma. Nagradu za režiju dobio je danski redatelj Nicolas Winding Refn za film Drive, dok je nagradu za najbolji scenarij dobio Izraelac Joseph Cedar za Footnote, prenosi Hina.

Nagradu žirija dobio je film Polisse Francuskinje Maiwenn. Zlatnu kameru, koja se dodjeljuje za najbolji prvi film, dobio je Argentinac Pablo Giorgelli za film Las acacias. Zlatnu palmu za kratkometražni film dobila je Ukrajinka Maryna Vroda za film Cross Country.