62. Emmy u znaku "Modern Family" i "Mad Men"


Svoj treći uzastopni Emmy osvojila je odlična serija o prestižnoj oglašivačkoj agenciji u New Yorku 60-ih godina, "Mad Men", kao najbolja dramska serija, a u kategoriji filmova, kao i obično dominirao je HBO s višestrukim osvajačem "Temple Grandin" i mini-serijom "The Pacific".

Serija o tri različite obitelji koje se na svoj način pokušavaju nositi sa svakodnevnim problemima, "Modern Family" osvojila je nagradu u kategoriji najbolje humoristične serije, najboljeg sporednog glumca (Eric Stonestreet) i najboljeg scenarija.

Jedan od velikih ovogodišnjih favorita, glazbena serija "Glee", od koje se očekivalo mnogo, osvojila je samo nagradu za najbolju sporednu glumicu i najboljeg redatelja (Ryan Murphy).

Zbog nastupa u seriji "The Sopranos", Edie Falco često nazivaju miljenicom Emmyja, a ove godine osvojila je priznanje za nastup u seriji "Nurse Jackie". Falco nagradu uopće nije očekivala te je izjavila da je to nešto najsmješnije što se dogodilo u povijesti dodjele Emmyja.

Također, ne smiju se zaboraviti tri odlične serije koje su dobile priželjkivane nagrade: Jim Parsons odnio je nagradu za "Big Bang Theory", Kyra Sedgwick je napokon osvojila nešto za "The Closer" i serija "Breaking Bad" koja je dominirala u kategoriji glumaca (Bryan Cranston i Aaron Paul).

Najveće razočaranje ovogodišnje dodjele je serija "Lost" koja od desetak nominacija na kraju nije osvojila niti jednu od važnijih nagrada.