Izvanbračni supružnici iz Botinovca, 29-godišnjakinja i 32-godišnjak, na Općinskom sudu u Zadru osuđeni su na uvjetne zatvorske kazne u trajanju od šest mjeseci zbog prijevare 56-godišnjeg muškarca sa zadarskog područja.

- Okrivljenici su tijekom rujna 2017. godine, u namjeri da se protupravno okoriste, na internetskom oglasniku za traženje partnera postavili oglas sa slikom nepoznate ženske osobe i brojem telefona. Kada se na njihov oglas javio 56-godišnjak, 29-godišnjakinja mu je rekla da ima 45 godina, da je slobodna i bez djece nakon čega mu je njezin suprug, s kojim inače ima petoro malodobne djece, poslao fotografije nepoznate ženske osobe s tekstualnom porukom "javi jesi dobio, pusa", stoji u presudi objavljenoj na e-oglasnoj ploči.

Muškarcu koji se razveo prije godinu dana i tražio novu partnericu, okrivljenica je rekla da bi došla kod njega u Dalmaciju, ali da nema novaca, te ga je zatražila da joj pošalje 2000 kuna za autoput i benzin. On je to i učinio, ali u nešto manjem iznosu - uplatio je ukupno 1700 kuna na njezino ime. Novac je podigla u poštanskom uredu u Koprivnici, nakon čega je izjavila da kreće prema njemu.

Oštećeniku se "upalila lampica" kada ga je ponovno nazvala nakon dva sata  i ispričala da joj se pokvario automobil u Sesvetama, te ga zatražila da na račun njezinog brata uplati dodatnih dvije tisuće kuna radi popravka, što je on ovog puta odbio učiniti jer je posumnjao da je riječ o prijevari. 

Sud je kod oboje okrivljenika kao olakotnu okolnost uzeo iskreno priznanje i izraženo žaljenje zbog učinjenog kaznenog djela, korektno držanje pred sudom i to što su roditelje petoro malodobne djece. Otegotna okolnost bila je ta što su oboje već kažnjavani za istovrsna ili slična kaznena djela. Kazna zatvora neće se izvršiti ako u sljedeće dvije godine provjeravanja ne počine novo kazneno djelo.

Također, sutkinja Ksenija Bratković okrivljenicu je u cijelosti oslobodila plaćanja troškova kaznenog postupka jer se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kaznionici u Požegi u drugom kaznenom predmetu, te trenutno ne ostvaruje nikakva primanja.