Roditelji četvero djece iz udruge Cukrići obratili su se gradskoj upravi tražeći financijsku pomoć pri kupnji inzulinskih pumpi.

- Udruga Cukrići brine se o 50 djece i svima njima potrebna je inzulinska pumpa, međutim samo njih četvero ima preporuku liječnika. Pumpa toj djeci i obitelji znači normalan život, a njezina cijena je 33 tisuće kuna. Zbog toga su vam se obratili i ogolili pred vama. Roditelji ne mogu kupiti pumpe jer nemaju 33 tisuće kuna, a vi to možete, ali nećete. Vaša nebriga, da ne kažem bešćutnost, košta ukupno 132 tisuće kuna, koliko koštaju četiri inzulinske pumpe, poručila je Danijela Vukoša (SDP) na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Za gradonačelnika Branka Dukića njezino je pitanje "dobro pogođeno" jer zapravo ide u njihov prilog.

- Nedopustivo je da tako mala djeca nemaju mogućnost kupnje pumpe. Na zadnjem sastanku rekli smo im da ćemo ih osigurati za sve njih, rekao je Dukić.

Nadovezao se resorni pročelnik Mario Pešut najavljujući kako će to biti početkom sljedeće godine.

- Udruga će utvrditi listu prioriteta po kojoj ćemo se ravnati, rekao je Pešut.

Vukoša je replicirala kako u proračunu imaju nedostatnih 35 tisuća kuna.

- Kad ste već toliko velikodušni, imat ćete čast odabrati dvoje od četvero djece. Jedno dijete je iz obitelj s petero djece, jedno uz dijabetes ima mrenu i vitiligo, jedno je četiri puta hospitalizirano... Izbor vam nije lagan, rekla je Vukoša kojoj je Pešut, bez mogućnosti replike, dobacio kako barata krivim informacijama.

Replicirao joj je Dukić ističući kako djecu ne smije stavljati u politički kontekst.

- Svako to dijete ima pravo na pumpu i svi će biti riješeni. Predstavljate nas kao nekakva čudovišta. Mi ćemo to napraviti, a vi kažete da nećemo, istaknuo je zadarski gradonačelnik.