Narodni muzej Zadar ponovio je poziv na posjet izložbi U Harmoniji ljepote narodne umjetnosti Litve; U potrazi za inspiracijom otvorenoj u Gradskoj loži od 25. listopada do 10. studenog 2021. godine. 

Izložba je rezultat međunarodne suradnje u organizaciji Veleposlanstva Republike Litve na čelu s veleposlanicom gospođom Jurate Raguckiene. U zajedničkoj suradnji i komunikaciji veliku pomoć pružila je i počasna konzulica gospođa Rima Koić.

Izložbu su organizirali Veleposlanstvo Republike Litve, Nacionalni muzej Litve, Centar za etno kulturu Vilniaus, Grad Zadar i Narodni muzej Zadar u čast Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana 2021. godine.

U sklopu izložbe su organizirane radionice oblikovanja grafičkih otisaka i mobila od slame u vodstvu Marije Šarić-Ban i Antonije Frka.

Radionice su namijenjene djeci predškolske dobi i nižim razredima osnovne škole (od 10 do 15 posjetitelja). Radionica s vodstvom traje 1 školski sat (45 min). Posjeta izložbi i sudjelovanje na radionicama je besplatno.

- Radionice su osmišljene radi što bolje komunikacije posjetitelja s izložbom i predstavljenim umjetničkim radovima na temu narodne umjetnosti Litve. Cilj je prijenos izložbene informacije o kulturi i tradiciji Litve, a tematiziraju muzej kao mjesto susreta, komunikacije i prenošenja znanja umjetničke tradicije različitih kultura, istuče se u priopćenju.

Vrijeme održavanja: od 9 do 14h prema najavi na tel: 023/ 211-198, Gradska straža ili na e- mail: [email protected]