Policija je u subotu oko 17 sati isključila semafore i regulirala promet Ulicom Ante Starčevića. Na potezu od Autobusnog kolodvora do hotela Kolovare građani su uočili više policijskih vozila i službenika, što je uznemirilo dio njih.

Iz PU zadarske umiruju javnost ističući kako je stanje sigurnosti "više nego zadovoljavajuće", te kako je riječ o radnjama u svrhu osiguranja prolaska štićene osobe. S obzirom na to da je riječ o službenoj tajni, ne mogu otkrivati o kome je riječ.

No kako doznajemo, iza zatamnjenih stakala automobila nalazio se predsjednik države Zoran Milanović koji je u Zadar stigao zbog Akademije za politički razvoj. U najavama na službenoj stranici Ureda predsjednika nema Zadra, no vidljivo je kako će se Milanović sutra uputiti za Makarsku gdje će sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća za Dan Grada.

Inače, trodnevna konferencija APR-u zatvorena je za javnost, a i ove je godine u Zadru okupila jaka politička imena. U ulozi izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na njoj je jučer sudjelovao ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.