Nakon jučerašnje sjednice HSP će uputiti HDZ-u upit o statusu SDSS-a u Županijskoj skupštini, odnosno tražit će ih da se izjasne je li SDSS s njima u koaliciji.

Zaključak je to današnje telefonske sjednice predsjedništva HSP-a, sazvane zbog posljednjih događaja u Skupštini. Podsjetimo, izlaskom Kapovićeve liste iz koalicije većinu su omogućili predstavnica srpske manjine Rajka Rađenović i prebjeg iz Domovinskog pokreta u HSP dr. Ante Starčevića Nenad Klarić. Pri konzultacijama na Županijskoj skupštini oboje su odlazili u prostoriju zajedno s vijećnicima iz Kluba HDZ-a čiji je član i HSP. Iz oporbe su ubrzo stigle kritike kako je o riječ nakaradnoj i skandaloznoj koaliciji, s obzirom na to da HSP kao i HSP AS promiču vrijednosti iz Domovinskog rata. Na pojedinim portalima objavljena je i slika takve koalicije.

No iz HSP-a ističu kako nisu u nikakvoj koaliciji s predstavnicom srpske manjine te da je riječ o "plaćenim člancima".

- Na jučerašnjoj skupštini odlučujuća točka bi prošla i bez dotične. Uz dužno poštovanje prema svim nacionalnim i časnim manjinama u RH. Njihov je izbor hoće li ili neće podržavati većinu i to nas ne zanima. Podsjećamo kako je vijećnica SDSS-a, koja je glasovala za vladajuću većinu, u Skupštinu ušla na dodatnim manjinskim izborima, te u koalicijskim pregovorima, SDSS nije bio uključen. Ukoliko SDSS ulazi u vladajuću koaliciju u Skupštini ZŽ, odluka je predsjedništva HSP-a, da HSP izlazi iz koalicije, jer ni u kom slučaju nismo spremni biti u koaliciji, niti bilo kakvom partnerstvu sa strankom koju je osnovao ratni zločinac, što SDSS zasigurno jest!, poručio je vodeći zadarski HSP-ovac Mate Lukić.