Radovi na zgradi dnevne bolnice trebali bi se uskoro nastaviti tamo gdje su stali nakon što je izvođač radova, slovenska Solida doveo do toga da se s njima raskine ugovor.

S bankovnim jamstvom kojeg je zadarska bolnica naplatila, završit će se svi vanjski radovi, doznajemo od ravnatelja Opće bolnice, dr. Željka Čuline. Taj posao ugovorit će se pregovaračkim postupkom. U tijeku je izrada troškovnika za završne obrtničke radove u unutrašnjosti zgrade koja je građevinski, ističe Čulina, jako dobro izvedena, osobito ugradnja klimatizacije.

Za te radove objavit će se natječaj kojim bi zgrada dnevne bolnice s dodatnim podrumom u kojem se planira uređaj za zračenje, linearni akcelerator, biti završena prema odobrenom produljenju roka od strane SAFU, a agencije za EU projekte.

Zadarska bolnica nedavno je objavila natječaj za radno mjesto višeg stručnog savjetnika. Imamo pripremljenih projekata u vrijednosti od 180 milijuna kuna, otkrio je ravnatelj Čulina. Među ostalim to je energetska obnova zgrade Interne i Pedijatrije. Na povijesno vrijednoj zgradi koja je pod zaštitom, a sjedište je uprave bolnice, stolarija se raspada. To će zadnje doći na red, kaže ravnatelj Čulina.

No kada će na red doći radovi na preobrazbi najveće zgrade Interne te Pedijatrije, koja također ima sramotno izdanje u prizemnom dijelu, to ovisi o Državi koja je kao što je poznato, preusmjerila novac za energetsku obnovu na sanaciju štete od potresa u Baniji.