Nakon dužeg perioda bez intervencija, što nam je bilo neobično za ovaj period godine i broj posjetitelja u županiji, zadarski HGSS-ovci jučer su bili angažirani na čak tri akcije.

Prva je bila odmah u jutarnjim satima. Stigao je poziv na dežurni mobitel HGSS Zadar od planinarke koja se izgubila na Velebitu. Planinarila je sama. Vremenski uvjeti su se pogoršali, a i orijentacija joj nije bila dobra te je završila na nepristupačnom dijelu Bobičkog kuka. Dva spašavatelja, jedan iz HGSS Zadar, a drugi iz HGSS Zagreb krenuli su joj u susret. Dežurna spašavateljica uspjela joj je objasniti kako da pošalje svoju točnu lokaciju što je uvelike olakšalo pronalazak unesrećene i njen transport natrag do vozila HGSS-a.

Druga akcija odvijala se na otoku Pagu. Dvoje stranih državljana zalutalo je na nepristupačni dio sjeverne obale otoka odakle dalje nisu znali kako natrag. HGSS-ovci su obavijestili lučku kapetaniju i centar za traganje i spašavanje na moru u Rijeci, ali oni zbog bure nisu mogli izaći na more. Djelatnici Javne vatrogasne postaje Pag odmah su se uputili na teren kao najbliži unesrećenima. Nakon što su dobili točnu lokaciju i fotografiju mjesta gdje se unesrećeni nalaze, vatrogasci brzo su ih pronašli i vratili na sigurno.

Treća akcija bila je kasno navečer na brdu Vitrenik iznad Starigrada. Strani par s malim djetetom zatražio je pomoć pri silasku sa brda. Dva zadarska spašavatelja koji su tada u Starigradu odmah izlaze na teren i ubrzo ih vraćaju do ceste.