Već sedmu godinu zaredom u organizaciji HNK Zadar, na prekrasnoj lokaciji otvorene terase Muzeja antičkog stakla Zadar održat će se Zadar Jazz & Blues festival. 

Na festivalu koji traje od 28. do 30. srpnja prva noć će pripasti svjetskom pijanisti Kubancu Omaru Sosi (Aguas triu). Njegova je glazba mješavina afro-latino jazza i ritmova iz cijelog svijeta. Koliko je kvalitetan glazbenik dokazuje nagrada za životno postignuće programa Smithsonian Associates te pet nominacija za nagradu Grammy te dvaput za nagrade BBC-ja u kategoriji world musica.

Drugu večer nastupa jedan od najboljih svjetskih trombonista, funk legenda, Joseph Bowie. Utemeljitelj je kultnog banda Defunkt i već desetak godina surađuje s jazz & funk grupom The Bastardz.

Festival se završava koncertom američke glazbenice Dene DeRose koju kritika naziva "najboljom pijanisticom i pjevačicom još od Shirley Horn". Njeno umijeće je najbolje opisao Washington City Paper: "Ako dođe u Vaš grad, ulaznicu za koncert nabavite čim prije jer Dena DeRose naprosto zapanjuje lakoćom svirke na klaviru i izuzetnim vokalnim talentom!"

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar i na sustavu Croatia Tickets. Svi koncerti počinju u 21:30 sati. Cijena ulaznice iznosi 100 kuna, a broj mjesta u gledalištu je igraničen.