Ograđivanje jednog kolničkog traka i rezidba stabala uz City Galleriju označila je početak nove faze radova na proširenju Ulice Franje Tuđmana.

Iako najavljeni, novi prizori uklanjanja zelenila u Zadru uznemirili su prolaznike. Na njih je reagirao i potpredsjednik Gradskog vijeća Enio Meštrović.

- JACK POT OPEN. Admiral club nudi svim svojim igračima, koji nisu imali sreće, da se iskale motornom pilom po svemu zelenome. Peace brother!, opis je uz videozapis kojeg je objavio na Facebook stranici nezavisne liste Konji.

Pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Ante Ćurković umiruje građane.

- Ne radi se o pilanju, kako se tvrdi, nego o presađivanju. Ovo pilanje koje se vidi na licu mjesta je zapravo rezidba krošnji u sklopu pripreme za presađivanje stabala, a koja obuhvaća i pažljivo otkopavanje korijenja. Sutra kreće presađivanje, mjesta na rasadniku Cerodol su pripremljena, rekao nam je Ćurković ponovno ističući kako će se u sklopu projekta uz trasu nove četverotračne prometnice posaditi 70 stabala. Međutim, za njih neće biti mjesta uz ovaj dio Tuđmanove ulice.

Podsjetimo, promet će se tom dionicom sve do 12. prosinca odvijati jednosmjerno i to od ulice Put Stanova u smjeru istoka prema Bulevaru. Promet u smjeru zapada (Borik, Petrići) preusmjerit će se obilazno na Put Murvice i Zrinsko-Frankopansku ulicu.