Na početku današnje sjednice županijski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša zatražio je povlačenje točke o izboru članova odbora jer među izabranim predsjednicima nije bilo njihovih članova. Ostala su im tek mjesta članova u odborima za umirovljenika i koordinaciju s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

- Kad se nešto tiče svih stranaka tražim da se pozovu svi, a ne samo klubovi. U Gradu nisam uzeo ono što nam ne pripada, a Žuvela i ostali uzeli su sve što nama pripada u Županiji. Neodgovorno je i bezobrazno, to su ti novi nezavisni, rekao je, dodajući kako je smiješno da ih se kao Akciju mladih gura u odbor za umirovljenike.

Predsjednik Županijske skupštine Antonio Vučetić rekao je kako odbori nikoga ne pripadaju, nego prijedlog ide na glasanje.

Davor Čerkuč s liste Ivice Žuvele rekao je da je predstavnik Akcije mladih bio pozivan na sastanke.

- Imali smo intenciju uključiti sve klubove i stranke. Spremni smo na kompromis, rekao je Čerkuč.

Drugi vijećnik AM Marko Pupić Bakrač objasnio je kako je Žuvela otvorio WhatsApp grupu oporbenih vijećnika, a njemu poruku na rođendan, zbog čega se nije odazvao.

- Nije mi bilo ni na kraj pameti da ćemo ostati bez odbora. U prošlom sazivu nismo imali ni jedan zbog makinacija Renate Sabljar Dračevac, nije nam problem da ni u ovome ne budemo u odborima. Rubeša i ja nismo službeno pozvani. Moja obveza nije da se pojavljuje na neslužbenim WhatsApp sastancima uz cigarete i gajbu pive. To se treba održavati u prostorijama Zadarske županije, rekao je Pupić Bakrač, ali je prijedlog o skidanju točke odbijen.

Predsjednik kluba HDZ-a Željko Šoša predložio je izmjene za predsjednike odbora s njihove liste. Za predsjednika Odbora za financije umjesto Davora Lončara predložen je Željko Dilber, za ravnopravnost spolova umjesto Vesne Sabolić Vesna Fabijanić, a za koordinaciju s udrugama iz Domovinskog rata umjesto Željka Dilbera Mario Pešut.

Oporba se do izglasavanja uspjela dogovoriti pa je tako za predsjednika Odbora.za gospodarstvo umjesto Angela Žilića predložila Petru Žitko, a kao članovi su u pojedine odbore ušli Marjana Borić, Marijan Maroja, Zlatko Marasović i Ante Rubeša.