U petak je završen natječaj za ravnatelja Lučke uprave Zadar, na koji su prema neslužbenim informacijama pristigle dvije prijave.

Jedna je pristigla od pročelnika koji je u gradsku upravu došao na početku mandata Branka Dukića.

Aktualni ravnatelj Robert Škifić potvrdio je svoju prijavu i želju da završi započete projekte iz prethodnog mandata. On je sada vršitelj dužnosti ravnatelja, u kolovozu puni 65 godina, ali mu nedostaju još dvije godine staža od 40 godina. Iz Ministarstva mora nikada se nisu očitovali na uvjete koje bi zakonski trebao imati ravnatelj državne lučke uprave.

Njihov predstavnik u Upravnom vijeću, Boris Frantulin, jedan je od trojice članova Povjerenstva koje treba otvoriti prijave, provjeriti ih i proslijediti Upravnom vijeću. To obično radi netko od stručnih službi, a li u ovom slučaju to će biti isključivo vanjski članovi Upravnog vijeća koji će obaviti i razgovor s kandidatima. Uz Božidara Longina koji će predsjednik Upravnog vijeća, u Povjerenstvu je još i Željko Lončar.

Zajedno s ostalih petero članova, oni će imenovati ravnatelja Lučke uprave Zadar koje je prestižno po svom značaju, ali i plaći. I dok predsjednika Upravnog vijeća imenuje Vlada, Upravno vijeće prema Zakonu o pomorskom dobru imenuje ravnatelja.

Ovo su članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, koji primaju naknadu od dvije tisuće kuna mjesečno, osim Longina koji je dužnosnik:

1. Božidar Longin - predsjednik
2. Boris Fantulin - član
3. Živko Kolega - član
4. Alen Rukavina - član
5. Marino Buturić - član
6. Željko Lončar - član,
7. Mario Pešut član
8. Rade Fain - predstavnik Savjeta za luku - član