Prvi kolegij gradonačelnika u ovom mandatu otvorila je točka o provedenim upisima djece u Dječje vrtiće Radost i Sunce za pedagošku 2021./2022. godinu.

- Cilj nam je upisati svako dijete i vrlo blizu smo njegovom ostvarenju. Prije 15 godina imali smo obuhvat djece u vrtićima od 35%, a danas je obuhvat djece na području grada 85%. S uređenim novim odjelima na Višnjiku idućeg proljeća dosegnut ćemo i 90 posto obuhvata. Uređuje se i vrtić Pčelica u kojoj će biti 4 nove skupine, a gradit ćemo i nove vrtiće: Diklo, Crvene kuće, Smiljevac. Vrtić u Zadru odavno nije samo čuvalište djece i zato sustavno podižemo vrtićke i odgojne standarde, rekao je gradonačelnik Branko Dukić ističući kako su cijene vrtića u Zadru među najjeftinijima u državi.

Za ovu predškolsku godinu stiglo je ukupno 829 prijava, koje će se sljedeće godine moći podnositi i elektronskim putem.

- Od toga je 108 djece predškolskog uzrasta i oni će svi, naravno, biti primljeni. Od ostale 721 prijave upisali smo 367 djece, a ako se uzme u obzir da su 72 prijave bile bez uvjeta te da je 87 prijava bilo dvostruko, ukupna brojka neupisane djece u Zadru je 195, što je manje nego prošle godine. Za svako neupisano dijete njemu je to najveći problem, ali treba se gledati tendencija napretka ili nazadovanja, a kod nas je primjetan veliki skok u osiguravanju mjesta za djecu u vrtićima. Ako povučemo paralelu s prethodnom godinom, kada smo imali 275 upisanih i 308 neupisanih, vidi se da smo ove godine imamo više upisanih i manje neupisanih. Uz to u Dječjem vrtiću Latica, koji pored skupina za djecu s teškoćama u razvoju ima i redovite skupine, ostalo je 20-ak slobodnih mjesta, rekao je resorni pročelnik Joso Nekić dodajući kako će se smanjiti neupisanih smanjiti i upisima u vrtiće drugih osnivača te dogovorima s ravnateljstvima gradskim vrtićima oko popodnevne smjene.

Prvo trajnije rješenje je uređenje novog vrtića u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Višnjika.

- Na katu će se urediti "Višnjik 3" za 100 djece. Imamo izvoditelja, a rok izvođenja radova je 8 mjeseci pa očekujemo da će prostor biti spreman na proljeće, istaknuo je Nekić.

Uvidom u sustav javne nabave, doznali smo kako je natječaj za uređenje vrtića proveo SC Višnjik, a posao vrijedan 4.5 milijuna kuna dobio Krekić Avangard.