Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić organizirao je prijem za najuspješnije sportašice Grada Benkovca u tekućoj godini te im čestitao na iznimnom sportskom uspjehu koji su naše mlade sportašice postigle, unatoč otežanim okolnostima treniranja i natjecanja zbog još uvijek prisutne pandemije koronavirusa. 

Grad Benkovac iz godine u godinu prati rezultate svojih mladih sportaša i sportašica, te ih za njihov rad i postignute sportske rezultate prigodno nagrađuje. Također, svake godine financijski i materijalno potiče provedbu projekata i programa koje provode sportske udruge, a brine se i o osiguravanju uvjeta za sportske aktivnosti. Izrađen je i projekt uređenja Športskog centra Benkovac u čijem sklopu se nalazi i postojeći atletski stadion, koji će se dograditi i dodatno opremiti za organizaciju atletskih natjecanja (produljenje atletske staze, uređenje borilišta, rasvjete i okoliša).

Bulić je primio Mateu Čerinu, višestruku državnu prvakinju i vlasnicu nekoliko državnih rekorda, reprezentativku hrvatske u atletici i osvajačicu zlatne medalje na europskom prvenstvu u štafeti 4x100m za juniore (novi juniorski rekord), zatim Barbaru Pešut, Niku Gašpar i Martu Marinović koje su na nedavno održanom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke u Varaždinu osvojile zlatnu medalju u štafeti 4x100m. Marta Marinović, Korina Vuksan Ćusa, Maja Bačić i Mihaela Šunić su na nedavno održanom državnom prvenstvu u Čakovcu u štafeti 4x60m, također osvojile zlatnu medalju u konkurenciji mlađih kadetkinja. Pored toga Marta Marinović je u svojoj kategoriji osvojila i srebrnu medalju u skoku u dalj, te broncu na 200m. Na državnom prvenstvu održanom nedavno u Čakovcu, u kategoriji mlađih kadetkinja izdvaja se osvojena srebrna medalja u štafeti 4x100m Sare Stjepić, Valentine Šimunac, Mihaele Nimac i Nike Gašpar.

Atletski športski klub Benkovac pod vodstvom trenera Ivice Nekića i Daria Ivkovića, te dugogodišnjeg predsjednika Kluba Mile Marića, polako, ali sigurno gradi jednu lijepu atletsku priču iz Benkovca čiji rezultati iz dana u dan postaju sve vidljiviji kroz uspješne mlade atletičare.

Da benkovačka sportska scena bude bogatija pobrinula se je mlada kicboxing sportašica Martina Buterin, članica Kicboxing kluba Velebit iz Benkovca sa trenerima Borisom Pavičićem i Mariom Brzojom, koja je tijekom 2020. godine i posebno 2021. godine osvajačica zlatnih, srebrnih i brončanih odličja na europskim natjecanjima u juniorskoj kategoriji (Italija, Mađarska, BIH, Hrvatska) i državnim natjecanjima, te sudjelovala i osvajala odličja na brojnim natjecanjima u sastavu hrvatske kickboxing reprezentacije. Hvalevrijedno je izdvojiti kako je Martina Buterin za proteklu 2020. godinu od strane Hrvatskog kickboxing saveza proglašena za najuspješniju natjecateljicu u mlađim uzrastima u Republici Hrvatskoj.

Vrlo zapažene rezultate u ovoj godini imala je još jedna članica KBK Velebit Benkovac Nika Pavičić, koja je u uzrastu starijih kadetkinja u disciplini point fighting osvojila zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju u Beogradu, gdje je proglašena i najboljom natjecateljicom na turniru, te dvije zlatne medalje na državnim prvenstvima u Popovači i Slunju.

Ove mlade benkovačke sportašice svojim su vrijednim radom, uz pomoć svojih trenera, ostvarile vrlo zapažene sportske rezultate, a još više pokazale djeci i mladima kako se treba baviti sportom, njegovati zdrav način života i na taj način doprinositi zdravom razvoju sebe, a potom i cijele lokalne zajednice.