"Oprez za sve šetače po lokaciji luka Gaženica!", poruka je koja se dijeli po društvenim mrežama zbog opasnosti od pet agresivnih belgijskih ovčara koji po noći napadaju ljude. 

Neugodno iskustvo prepričao je naš sugrađanin koji je u nedjelju oko 23:30 sati imao polusatni okršaj s njima u blizini Crodux pumpe, vraćajući se s trajekta sa svojom suprugom. 

- Da mi jedan totalno šokirani vozač nije stao i pokupio me automobilom, ne znam kako bi se obranio, U policiji su mi rekli da ih je netko postavio u Adriu, kao da ih čuvaju, ali oni pobjegnu nevečer preko žice, rekao je Zadranin. 

- Očigledno je su da bili dresirani da se ponašaju na ovakav način. Ne znam trebaju li nekog ubiti da se nešto oko njih poduzme. Zamislite da je u mojoj situaciji bilo dijete ili starija osoba, upozorio je Zadranin dodajući kako ovo nije prvi zabilježen slučaj.

Informacije o incidentu primili smo i od zadarske policije.

- Primili smo dojavu i obavijestili nadležne službe u svrhu utvrđivanja svih okolnosti i činjenica o navedenom događaju, kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.