Ako imate više od 65 godina i želite probuditi svoju kreativnost i ispuniti svoju svakodnevicu druženjem i učenjem kroz zabavu, požurite u DaLi hobby & art shop u Varoši na besplatne kreativne radionice „Zlatne ruke". Cilj projekta „Aktvni u mirovini" Europskog socijalnog fonda prije svega je unaprjeđenje života umirovljenika kroz programe Hrvatske udruge kreativnih amatera.

Neprestano prateći najnovije trendove, DaLi stručni tim upoznat će vas s najpopularnijim hobby materijalima i najsuvremenijim tehnikama. Pod iskusnim vodstvom Ljiljane Surać koja ima preko 15 godina iskustva u organiziranju kreativnih radionica, svi sudionici uživat će u izradi krema, sapuna, svijeća, nakita, ukrasa od prirodnih materijala, pletenja s papirom, prstima ili špagom, ukrašavanja tehnikama decoupage na raznim medijima, 3D decoupage, quiling, pirografija, tomago, fototransfer, recyicling, kreacija od žice, filcanja, slikanja na svili, platnu, kišobranima, enkaustikom, pittoricco ili modeliranje mais ili fimo masom.

U sklopu projekta u DaLi hobby & art shopu možete pohađati i školu tkanja, slikanja, izrade sunčane ili paške čipke, keramike, šivanja, pletenja i kačkanja vunom, školu fotografije, karikature, proze, glagoljice, ali i plesa. Svaka škola traje prosječno 20 sati, odnosno 10 jedinica u trajanju od dva sata.
Sudjelovanje umirovljenika u osmišljenim radionicama dokazano povećava kvalitetu življenja i jača njihovo emocionalno zdravlje. Stoga, ako i niste vješti u kreativnoj izradi već jednostavno želite naučiti nešto novo, DaLi je tu za vas. Pozivamo sve zainteresirane umirovljenike da se pridruže, prošire svoja znanja i vještine na radionicama na koje se mogu prijaviti na broj telefona: 023/331-276 i 098/734-797.

Projekt je financiran od strane Europskog socijalnog fonda, a u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.