Ovih dana iz tiska je izašla slikovnica "Jadrane, imamo problem!", koju potpisuje autorski tim Posada Mediteranskog dana obale 2020, a ilustrator je Lukoranac Marin Franić (Tvornica mašte).

Grafičke urednice su Anamarija Ivković i Martina Perić, u Posadi Mediteranskog dana obale 2020 "brode" Bruno Ćurko, Daria Povh Škugor, djeca Marko Lovrović, Bartol Periš, Tonka Škugor i Mislav Sekovski, a nakladnik je PAP/RAC. Radionicu je osmislio s Dariom Povh Škugor, a sudjelovali su učenici osnovnih škola Marko Lovrović (7. razred, Zadar), Bartol Periš (7. razred, Zadar), Tonka Škugor (6. razred, Split) i Mislav Sekovski (3. razred, Split).

- Sarce mi je ogromno danas, puno soli... Kad ciloga sebe daš bojama, slovu i stojiš zahvalan ispod velog neba, a mi smo se dali u ovu slikovnicu. Premijerno, za sanjare, moreplovce. Nećemo otkrivati što se krije u snovima, dubinama. Morate sami tražiti, kazao je Franić.

Autorski tim zasad promociju slikovnice planira u Zadru i Splitu, ali sve ovisi o epidemiološkoj situaciji. Sigurno je da će napraviti online promociju kroz Virtualnu filozofiju (online promocije knjiga koje organiziraju Mala filozofija i Zadarski filozofski krug Hrvatskog filozofskog društva).