Radovi na projektu "Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta - 1. Faza" u Benkovcu, realiziraju se prema terminskom planu izvođenja radova.

U potpunosti su dovršeni radovi na grupi G4- Velebitska ulica i G5- cesta Miranje-Somar, dok se na preostale tri grupe odvijaju planiranom dinamikom.

Kad je riječ o prvoj grupi, koja obuhvaća rekontrukciju ulica Stjepana Radića, don Mate Klarića, knezova Šubića Bribirskih i dio Šetališta kneza Branimira, trenutno se izvode instalaterski radovi na dijelu koji obuhvaća Ulicu Stjepana Radića. Radovi na dijelu Šetališta kneza Branimira su u potpunosti završeni, dok je na dionici Ulice don Mate Klarića preostala instalacija elektro mreže.

Izvođač se primiče kraju izvedbi instalaterskih radova na drugoj dionici ulice kralja Dmitra Zvonimira, gdje su još potrebni radovi i na raskrižju s državnom cestom D27 (Ulica Žrtava domovinskog rata) na kojem će se u skorije vrijeme prometovati po posebnoj prometnoj regulaciji, o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.

U Ulici Antuna Mihanovića svi su radovi završeni. Očekuje se pozitivan ishod tehničkog pregleda koji je zakazan koji će se obaviti u petak, 5. ožujka, a primopredaja radova se očekuje početkom travnja.

Projekt se nalazi unutar Intervencijskog plana Grada Benkovca, ukupne vrijednosti od 35.004.700,07 kuna.