Proteklog vikenda (12. - 14. veljače) policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 432 vozila i vozača, a poduzeli su 144 represivne mjere.

Alkotestiran je 121 vozač, od kojih je njih 11 bilo pod utjecajem alkohola, 48 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, dok 13 vozača nije poštivalo prometni znak. Iz prometa je isključeno tri vozača i jedno vozilo.

Vožnja pod utjecajem alkohola

U nedjelju, 14. veljače oko 06,50 sati u Ugriniću na otoku Pašmanu, 23-godišnji vozač je upravljao Renault-om zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,98 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je tom prilikom vozilom izazvao prometnu nesreću, slijetanje van kolnika, u kojoj je zadobio teške tjelesne ozljede.

Protiv 23-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nedozvoljena brzina na autocesti

U nedjelju, u 09,15 sati na autocesti A1, dionica Benkovac - Pirovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač" snimili 43-godišnjaka koji je upravljao VW Pasat-om nedopuštenom brzinom od 196 km/h na mjestu gdje je brzina bila ograničena na 100 km/h.

Vozaču je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan Prekršajni nalog uz predviđenu novčanu kaznu od pet tisuća kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od mjesec dana.