Navijači KK Zadar frustrirani su što ove godine zbog epidemije koronavirusa ne mogu nazočiti utakmicama voljenog kluba. Ni sinoć nisu mogli proslaviti ulazak svog kluba u finale Kupa Krešimira Ćosića, a kako ni kafići ne rade, slavilo se u krugu obitelji. Umjesto na tribinama oni svakog tjedna "drhte" pred televizorima i računalima, navijaju u svojim domovima i proživljavaju lijepe i teške trenutke. Najvjerniji navijači dan prije utakmice polufinala s Cibonom čak su se okupili pred dvoranom i navijanjem iskazali podršku igračima.

Kad su sjeli pred televizore, začudili su se kako je nekima moguće ono što njima nije. Kad su potrošili prste na objema rukama, nabrajajući predstavnike kluba, a toliko ih otprilike po epidemiološkim mjerama može biti, shvatili su da ili imaju malo ruku ili je na tribinama previše "službenih osoba u fuknciji organizaciji utakmice". Jedan od njih je, ne budi lijen, nazvao Stožer civilne zaštite Grada Zadra i prijavio okupljanje. U dvorani su se na poluvremenu pojavili pripadnici Civilne zaštite, što nam je povrdio i načelnik gradskog stožera Ante Babić. Oni su su direktoru Željku Žilavcu skrenuli pozornost da gledateljima nije mjesto na tribini, na što je direktor reagirao i naložio pražnjenje spornog dijela.

- Svi koji su bili na utakmici jučer su bili novinari, članovi KK Zadar, članovi Cibone i predstavnici HKS-a. Također je bila prisutna policija i vatrogasci. Jedini nesporazum je došao zbog juniora KK Zadra i broj novinara. Nakon što je došao stožer civilne zaštite juniori zajedno sa svojim trenerima su napustili dvoranu. Svi su poštivali sve epidemiološke mjere uz pravi razmak, odgovorili su nam iz kluba.

Juniorima gore nije bilo mjesto, iako prosječnom navijaču ta činjenica ne smeta, budući da bi ovakva dvorana mogla primiti i nekoliko stotina uzvanika a da ne budu u dometu od pet metara, a ne dva koliko je propisano. Problem su pravila i oni koji bi ih mogli zaobilaziti različitim protekcijama, na primjer da se ne nađu na službenom popisu, nego na čistom bijelom papiru na kojem će netko ispisati njihova imena. Takvi su ovog puta morali napustiti Višnjik, no glupo je da do tih situacija uopće dolazi, i to nakon što su se iz kluba jednom već ispričavali navijačima zbog viška pozvanih na utakmici protiv Mege Soccerbet.