Dom zdravlja morao se, uz suglasnost Županijske skupštine, zadužiti s kreditom od pet milijuna kuna kako bi uredili "roh bau" prostor u Poliklinici. U tijeku je natječaj za izvođača radova.

Za posao procijenjene vrijednost od 3.6 milijuna kuna, dobili su devet ponuda, koje su u okviru prihvatljive cijene. Rok završetka izvršenja ugovora je 9 mjeseci od kada se potpiše ugovor s izabranim izvođačem radova.

Građevinski majstori moraju urediti šest ambulanti, ginekoloških i pedijatrijskih koje će u Polikliniku preći iz zgrada koju je Dom zdravlja do sad koristio u Ulici Ivana Mažuranića. I kao u slučaju Zavoda za hitnu medicinu, koja će svoj prostor u Poliklinici urediti za nešto više od milijun kuna, uprava te županijske ustanove ostaje na drugoj lokaciji.

Uprava Doma zdravlja preselit će u potkrovlju zgrade u Mažuranićevoj kojeg su sami uredili. Kao i cijelu zgradu koja je u ranijoj prošlosti bila garnizonska ambulanta, Dom zdravlja je uredio prema novim medicinskim standardima te su ugradili dva lifta. Sada je napuštaju jer će se ambulante pretvoriti u urede za županijske službenike.

Dom zdravlja je od zadarske bolnice dobio u zakup 450 metara četvornih po simboličnoj cijeni od 1 kune ali uz obavezu sudjelovanja u pokrivanju režija. Ravnateljica Doma zdravlja, dr. Renata Bek uspjela je isposlovati da se režije plaćaju nakon useljenja kao i poček vraćanja kredita što neće biti mala obaveza toj ustanovi koje je pretvorena u gubitaša.