Muzej antičkog stakla u Zadru i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja 2021. koja će se održati ovog petka, 29. siječnja. 

Budući da će se ovogodišnji program većinom odvijati virtualno, zbog trenutne epidemiološke situacije, a MAS je pripremio bogat digitalni program koji ćete moći pratiti na njihovim društvenim i mrežnim stranicama. Digitalno, online, virtualno - sve su to riječi koje su postale svakodnevica u muzejskoj praksi u proteklih gotovo godinu pandemijskih dana.

Za ovogodišnju manifestaciju MAS je pripremio dvije nove virtualne izložbe, dvije projekcije filma, te bogatu nagradnu lutriju. Sve to će se moći pogledati putem muzejskih društvenih mreža, službene web stranice i Youtube kanala.

Virtualna izložba "11 Noći u Muzeju" je treća i završna iz tzv. COVID ciklusa virtualnih izložbi pod nazivom Iz dokumentacijskih fondova MAS-a, koje priprema Odjel za dokumentaciju i autorica izložbi: Jadranka Belevski, viši kustos dokumentarist. Izložba obuhvaća 11 održanih programa za Noć muzeja u Muzeju antičkog stakla u Zadru od 2010. do 2020. godine. Izložba će se moći pogledati u petak putem linka na službenoj stranici muzeja http://www.mas-zadar.hr/

Druga virtualna izložba „Drevne društvene igre na ploči" projekt je viših kustosa muzeja Anamarije Eterović Borzić i Berislava Štefanca, koji kroz odabrane predmete iz muzejskog fundusa evociraju svijet drevnih društvenih igara. Tako se kroz izložbu, sadržajno podijeljenu u više tematskih cjelina popraćenih bogatim edukativnim materijalom, predstavljaju igre starih Sumerana, Egipćana, Grka ili pak Rimljana. Namijenjena je svim dobnim skupinama, djeci i odraslima, kao i svim ljubiteljima društvenih igara na ploči.

Na lutriji, koja se prvi put održava virtualno putem Facebook stranice, osvojiti možete čak deset vrijednih nagrada među kojima i unikatne ručno rađene staklene suvenire: ogrlica od ručno rađenih staklenih puhanih perli, set - narukvica i naušnice od staklenih perli, aribalos- replika kozmetičke bočice, vrčić kaneliranog tijela, vrč četverokutnog tijela, set - prsten i naušnice od staklenih perli, loptasti vrčić, monografija - Raritetni i luksuzni primjerci, knjiga - Muzej antičkog stakla za djecu i Vodič po muzeju.