Strabag je danas službeno uveden u ključni dio "posla stoljeća", kako su gradske vlasti nazvale projekt zadarske aglomeracije.

Radi se o izgradnji sustava javne odvodnje i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac, jednoj od tri gradbene cjeline u sklopu kapitalnog EU projekta, teškog ukupno 567 milijuna kuna.

Građevinska tabla za radove Strabaga vrijedne 201 milijun kuna postavljena je na zgradi koju koriste u Ulici Marijane Radev na Novom Bokanjcu. Gdje će bageri prvo kopati, izvođači će procijeniti nakon što se upoznaju s terenom na kojem su trenutno geometri.

- Danas je izvršena primopredaja dokumentacije, a Strabag će sada izraditi i poslati nam na odobrenje operativni plan radova, rekao nam je direktor Odvodnje Grgo Peronja koji očekuje kako će se teška mehanizacija upaliti početkom veljače, a neće se gasiti pune tri godine.

Svakako, zbog velikog obima posla, ističe Peronja, neće se ići ulicu po ulicu, već će se radovi paralelno raditi na više lokacija, a građani će biti pravovremeno obaviješteni o posebnim regulacijama prometa.

Projektom su obuhvaćene 42 ulice, u kojima će se ugraditi 19.332 m gravitacijskog cjevovoda, 1.810 m tlačnih cjevovoda, 2 crpne postaje i 1.400 priprema za kućne priključke. Paralelno s ovim radovima, Grad Zadar će uložiti u sustav obnovu loših cesta u četvrti Bokanjac.