Na Općinskom sudu u Zadru završio je brat dvojice zločinaca, jednog pravomoćno osuđenog zbog ubojstva taksista, a drugog zbog silovanja i ubojstva starice.

Prema obrazloženju presude objavljene na e-oglasnoj ploči sudova, 36-godišnjak je 1. svibnja 2020. godine oko 14 sati u Rašteviću došao do majke svoje djevojke te joj rekao:

- Ako ja odem nešto otkopati, onda ću doći kod vas u Kakmu i sve ću vas pobiti, tebe, muža, kćer i sina. Dobro znate da smo mi ubojice.

Ove su riječi kod oštećenice izazvale osjećaj straha, ugroženosti i nesigurnosti za sebe i članove svoje obitelji. Na sudu je navela da je tog dana, zajedno sa suprugom, otišla do kuće 36-godišnjaka jer je imala loš predosjećaj da možda nešto nije u redu s njezinom kćeri, koju je okrivljenik ranije maltretirao i tukao. On ih je dočekao s tim riječima, koje su shvatili ozbiljno, pa su se zajedno s kćeri udaljili autom.

Okrivljenik je u svojoj obrani priznao počinjenje kaznenog djela, izrazio žaljenje te obećao kako se više nikad neće tako ponašati. I dalje je u vezi s istom djevojkom, koja je sutkinji Mitri Meštrović rekla kako joj je žao što se sve ovako dogodilo, te da nju nije strah 36-godišnjaka. Samu sebe krivi što njihovi odnosi nisu bili dobri jer ga je varala. Više je ne tuče, navela je na sudu.

Prilikom odmjeravanja kazne 36-godišnjaku sud je kao olakotnu okolnost cijenio njegovu dosadašnju neosuđivanost, priznanje kaznenog djela i izraženo žaljenje, dok otegotnih okolnosti nije našao. Zbog kaznenog djela prijetnje izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 10 mjeseci, no umjesto nje primjenjuje se uvjetna s rokom kušnje od 2 godine.